Itt a finom zöldek ideje! Már alig vártam a friss sóskát. Többnyire főzeléket készítenek belőle, de anyósom levest is. Egész tojást ütött bele, de én most kipróbáltam a buggyantott tojást. Egy sóskaleves recept már van fagyasztott sóskából, itt olvasható. Most viszont ez friss, és nem tudok mennyiséget megadni. Egy közepes műanyag szatyorral kaptam a szomszédéktól. Hozzávalók:
-sóska:
egy szatyor sóska
egy szatyor sóska
csipet só
1 dl olaj
1 evőkanál liszt
2 dl tej
2 dl víz
cukor vagy édesítőszer
2 dl tej
2 dl víz
cukor vagy édesítőszer
Elkészítés:
A sóskát alaposan megmossuk, ha erős a szára, akkor lehúzzuk róla a leveleket, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk liszttel, felengedjük tejjel és vízzel, kicsit együtt főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Ha sűrű, akkor öntünk hozzá tejet, ha híg, akkor még egy kis lisztet pépesítés előtt. Édesítjük, sózzuk.
A sóskát alaposan megmossuk, ha erős a szára, akkor lehúzzuk róla a leveleket, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk liszttel, felengedjük tejjel és vízzel, kicsit együtt főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Ha sűrű, akkor öntünk hozzá tejet, ha híg, akkor még egy kis lisztet pépesítés előtt. Édesítjük, sózzuk.
-tojás:
Kis fazékban sós vizet forralunk. A tojásokat egy bögrébe ütjük, és abból engedjük egyenként egy merőkanálba, és úgy a vízbe. Addig főzzük, amíg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még kocsonyás. Ízre nem sokban különbözik mama módszerétől, de jobban néz ki.
Gyönyörű színe lett, csodás.
VálaszTörlésSzerintem is. Nagyon szeretem ezt az erős zöldet.
VálaszTörlés