2017. február 17., péntek

Sóskaleves rizspehellyel


A rizspehely sorozat folytatódik.:)
 Az almás és a meggyes rizspelyhes torta után kedvenc összetevőnk most új szerepben tündököl: levesbetét lett. Alkalmazása rendkívül egyszerű: csak markolj bele a zacskóba, és szórd rá a levesre! ): 

Hozzávalók:
450g mirelit sóska
2 dl tej
2 dl víz
cukor vagy édesítőszer
 kb 1 evőkanál fehér rántás

Elkészítés:
A sóskát kiolvasztjuk, felforraljuk, hozzákeverünk 2 dl vizet, gyakran kevergetve 2 dl tejet és a paprika nélküli rántást. Édesítjük, és tálaljuk.



2 megjegyzés:

  1. Én szívesen megenném, de a férjem nagyon válogatós...Egyszer-egyszer azért főzök hasonlót spenótból, brokkoliból, de mindig sósan.

    VálaszTörlés
  2. A sóska csak édesen jó, szerintem. A brokkoli krém- leves nálunk is nagy kedvenc.

    VálaszTörlés