Tócsni, cicege, ezerféle nevét hallottuk már, de a recsege nekem új volt. Szintén a dabasi szakácskönyben találtam, és el is készítettem, de tojást nem írt hozzá. Én viszont, kis töprengés után ütöttem bele egyet.
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
1 teáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
annyi liszt, hogy sűrű massza legyen
(1 tojás)
Elkészítés: A nyers krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fűszerezzük, összekeverjük a liszttel (és a tojással), majd forró olajba szaggatjuk egy evőkanál segítségével. Ellapítjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Rizmajer Antalné gulyásleves után kínálta. Én is.
Majd jövök a recepttel is hamarosan. Egyelőre csak egy Gulyás. Marha. Jó címmel található egy kalandos készítésű gulyásleves a blogban. Katt a kék szövegre a történetért.
Majd jövök a recepttel is hamarosan. Egyelőre csak egy Gulyás. Marha. Jó címmel található egy kalandos készítésű gulyásleves a blogban. Katt a kék szövegre a történetért.
Sok finomságot készítettél az új könyvedből! Ezek a tócsnik is nagyon guszták lettek 😋.
VálaszTörlésNálunk is elég sűrűn kerül az asztatra, nagyon szeretjük. A férjem szokta sütni, szintén tojással, hagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel és búzaliszt helyet kukoricaliszttel 😊.
A férjed nagyon ügyes. Sokkal fűszeresebben készíti, mint én. A kukoricaliszt valami táji jellegzetesség? Még nem hallottam.
TörlésEzt az elnevezést még én sem hallottam, de a tócsni kedvencünk. Guszta !
VálaszTörlésTócsniként mi is szerettük eddig is.
TörlésMegint egy remek recept az új könyvedből... ameddig megehettem a krumplit nálunk is sokszor készült tócsni, de mint recsege nem ismertem én sem. Váljék egészségetekre!
VálaszTörlésKrumpli ügyben új info, jó, hogy megemlítetted. Állítólag ehetik a cukrosok is, ha kihűtik, és újramelegítik a krumplis ételt. Még nem néztem utána, de egy cukros csoporttag írta, hogy leellenőrizte a cukrát így és rendben van. Valami történik a keményítővel így.
Törlés