2023. április 8., szombat

Áldott feltámadás ünnepet kívánok! Tojáshéjban sült sütemény. Kicsit diétás



Már van egy ilyen recept a blogon. Itt: http://korsocska.blogspot.com/2019/04/tojashejban-sult-sutemeny-aldott.html Ezúttal diétásan készítettem, hogy a férjem is ehessen belőle. A liszt egy részét zabpehelylisztre cseréltem, és édesítőt használtam cukor helyett. Amint a képen is látható, kevesebb tojásból készült a diétás.
Hozzávalók :
10 üres tojáshéj
4 dkg finomliszt  
4 dkg zabpehelyliszt 
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
1 teáskanál 1:4 édesítő 
6 dkg margarin
1 dl tejföl
1 nagy tojás
1 teáskanál holland kakaó
1 citrom
olaj
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral (most édesítővel), sóval, a tejföllel, majd beledolgozzuk a tojást és a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé osztjuk. Az egyik felét kakaóval, a másik felét egy kevés citromhéjjal és egy teáskanál citromlével ízesítjük. A tojások egyik végén hústűvel kis lyukat szúrunk, a másik végén nagyobbat. A hústűt mozgatjuk egy kicsit a tojásban, majd kifújjuk a tartalmát. Jól kimossuk, és megszárítjuk. Egy fülpiszkálóval belülről megolajozzuk a héjakat, majd habzsák segítségével 3/4-ig megtöltjük őket. Egy muffinsütőbe egy kis összegyűrt alufólia darabkát teszünk, és ebbe állítjuk a megtöltött tojásokat. 180-fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 






Jézust nagypénteken keresztre feszítették, és meghalt helyettünk, de feltámadt és él. Vele ma is kapcsolatba lehet kerülni Igéje és Szentlelke által. A Bibliában Máté evangéliuma így tudósít a feltámadásról: 

24.1.Szombat elmúltával, a hét első napjának hajnalán, elment a magdalai Mária és a másik Mária, hogy megnézzék a sírt .2És íme, nagy földrengés támadt, mert az Úr angyala leszállt a mennyből, és odalépve elhengerítette a követ, és leült rá. 3Tekintete olyan volt, mint a villámlás, és ruhája fehér, mint a hó. 4Az őrök a tőle való félelem miatt megrettentek, és szinte holtra váltak. 5Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. 6Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg azt a helyet, ahol feküdt. 7És menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül, és előttetek megy Galileába: ott meglátjátok őt. Íme, megmondtam nektek.  (szentiras.hu)


2 megjegyzés:

  1. Kedves Ani! Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok az egész családnak! Nagyon ötletes süteményt sütöttél, váljék kedves egészségetekre!

    VálaszTörlés
  2. Békés ünnepet kívánok utólag is.

    VálaszTörlés