Azért hamis, mert zöldhagyma leveléből készült ez is, mint a zöldhagymás koszorú, de ehhez adtam egy mokkáskanál fokhagymakrémet, hogy jobb legyen az illúzió. Finom vacsoránk lett egy bögre házi joghurttal.
Hozzávalók:
-tészta:
10 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 dkg só
1 dkg élesztő
csipet cukor
1 dl langyos víz
5 dkg vaj
1 dkg élesztő
csipet cukor
1 dl langyos víz
5 dkg vaj
2 evőkanál joghurt
1 evőkanál tejföl
-töltelék:
egy csokor zöldhagymalevél
só, bors
1 mokkáskanál fokhagymakrém
zsír
Elkészítés:
A leveleket apróra vágjuk, kis zsíron sóval, borssal megdinszteljük, és kihűtjük. Fokhagymakrémmel ízesítjük. A liszteket összekeverjük a sóval. Az élesztőt felfuttatjuk a vízben egy kis cukorral, vagy a lisztekhez adjuk mind, ha géppel dagasztunk. Mehet bele a többi hozzávaló is, és egyneművé dagasztjuk. Lágy tésztát kapunk.40-50 percig kelesztjük.
A átgyúrjuk, négy cipót formázunk belőle, 10 percig pihentetjük., majd kinyújtjuk a képen látható módon megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és megcsavarjuk. A tetejét megkenjük vízzel, a tepsit is megspricceljük. Hideg sütőbe tesszük 250 fokra, és kb 20 perc alatt kisütjük.
Hasonló a szilvalekváros csavart.További receptek zöldhagyma szárral:
Zöldhagymás zabszelet
Shrek leves
............
Adj békét, Uram (Istenem)!
Részlet az István, a királyból (katt a képre vagy a linkre)
Nagyon guszták lettek, kívül belül. Finom vacsorátok lehetett! 😋 Jó ötlet ez a zöldhagymalevél!
VálaszTörlésIgen, jól hasznosítható. Mindig lelkiismeret furdalásom volt eddig, ha kidobtam egy részét.
Törlés