2015. július 5., vasárnap

Meggyleves


Meggyleves még nincs a blogon, pedig igen egyszerű és finom.

Hozzávalók:

1/5 kg  magozott meggy
2 l víz
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
ízlés szerint cukor
2 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál liszt

Elkészítés:

A meggyet a vízzel, cukorral és a szegfűszeggel feltesszük főni. Amikor egyet rottyant, akkor behabarjuk 1,5 evőkanál tejföllel, amelyben elkevertük a lisztet és egy kis levest, hogy ne legyen csomós. Hűtő hidegen tálaljuk, és díszíthetjük nyomózsákban a maradék tejföllel.




11 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a meggylevest, de kizárólag ezt az édes változatot, ugyanis van, aki füstölt hússal készíti. Azt nem szeretem. Szerintem a gyümölcsleves legyen édes, és nem kombináljuk hússal.

    Jól néz ki a tiéd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ízlés dolga. Az egreslevest is főzik füstölt hússal az Alföldön. Én is édesen szeretem.

      Törlés
  2. Jaj, de szeretem a meggylevest! Holnapra én is ezt tervezek készíteni. :)

    VálaszTörlés
  3. Csodás a színe! A meggyleves is nagyon finom tud lenni, a tiéden látszik, hogy az :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon tetszik ez a szín nekem is. Kár, hogy lassan vége a szezonnak.

      Törlés
  4. Ani, nagyon guszta a meggylevesed! Szinte érzem, milyen finom, hideg!:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki! Liszt helyett puncs pudinggal készítem és tejjel. Újabban 3-4 hársfavirágot is főzök bele. Különös ízt kap tőle.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm a kedves szavakat.

    VálaszTörlés