Meggyleves még nincs a blogon, pedig igen egyszerű és finom.
Hozzávalók:
1/5 kg magozott meggy
2 l víz
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
ízlés szerint cukor
2 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál liszt
Elkészítés:
A meggyet a vízzel, cukorral és a szegfűszeggel feltesszük főni. Amikor egyet rottyant, akkor behabarjuk 1,5 evőkanál tejföllel, amelyben elkevertük a lisztet és egy kis levest, hogy ne legyen csomós. Hűtő hidegen tálaljuk, és díszíthetjük nyomózsákban a maradék tejföllel.
Nagyon szeretem a meggylevest, de kizárólag ezt az édes változatot, ugyanis van, aki füstölt hússal készíti. Azt nem szeretem. Szerintem a gyümölcsleves legyen édes, és nem kombináljuk hússal.
VálaszTörlésJól néz ki a tiéd!
Ízlés dolga. Az egreslevest is főzik füstölt hússal az Alföldön. Én is édesen szeretem.
TörlésJaj, de szeretem a meggylevest! Holnapra én is ezt tervezek készíteni. :)
VálaszTörlésNekem még maradt. Hova küldjem?:)
TörlésCsodás a színe! A meggyleves is nagyon finom tud lenni, a tiéden látszik, hogy az :-)
VálaszTörlésIgen, nagyon tetszik ez a szín nekem is. Kár, hogy lassan vége a szezonnak.
TörlésAni, nagyon guszta a meggylevesed! Szinte érzem, milyen finom, hideg!:)
VálaszTörlésKöszönöm.
TörlésNagyon jól néz ki! Liszt helyett puncs pudinggal készítem és tejjel. Újabban 3-4 hársfavirágot is főzök bele. Különös ízt kap tőle.
VálaszTörlésJövőre kipróbálom hársfavirággal.
TörlésKöszönöm a kedves szavakat.
VálaszTörlés