Hasonló recept már van a blogon, de ez zabpehelyliszttel készült, így egy kicsit diétás.
Jól fel lehet vele használni a kimaradt tojásfehérjét, és nagyon finom.
Hozzávalók:
15 dkg zabpehelyliszt
5 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1 dkg édesítő 1:4
10 dkg margarin
1 tojássárgája
5 tojásfehérje
kb 1 evőkanál tejföl
1 evőkanál citromlé
-tetejére:
sült almalekvár
tojáshab
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból a száraz anyagokat jól elkeverjük. Én a habverőt használom erre a célra. A margarint kis darabokra vágjuk, és gyorsan elmorzsoljuk benne. Kis mélyedést készítünk a tál közepén, beleöntjük a tejfölt, a citrom levét és a sárgáját. A képen két sárgája van, mert pici, japán tyúkoktól származtak. Összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és belehelyezzük egy közepes kerámia tálba (20x30 cm). Megszurkáljuk, és előmelegített 200 fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Amikor hűlt egy kicsit, rákenjük a lekvárt. Közben a habot jó keményre felverjük egy kevés édesítővel, majd azt is a tésztára kenjük. 10-12 percig még visszatesszük a sütőbe. Ha jó rücskösre sikerült rákenni, akkor szép márványosra pirul.
Hasonló recept: Meggyes habos , Narancsos-birses habos
Finomat sütöttél!
VálaszTörlésSzép napot kívánok mára az egész családnak, és sok boldogságot az ifjú párnak, egész életükre! És ahogy látom, az időjárás is nekik kedveskedik 😊.
Sok boldogságot a fiadéknak, remélem, minden jól sikerült! <3
VálaszTörlés