2022. május 24., kedd

Joghurttorta mennybemenetelre

 Hagyományteremtés céljából már néhány éve fehér desszerteket készítek áldozócsütörtökre, amikor arra emlékezünk, hogy Jézus elhagyta a földi világot, és felment a mennybe. 

Miért fehér? A felhők miatt, a fehér ruhája miatt, meg a tisztaság miatt. A fehér szép, számomra nagyon megnyugtató. Az a tudat is megnyugtató, hogy nagypénteken meghalt a bűneinkért, de feltámadt és él, biztosak lehetünk benne, hogy bűneink meg vannak bocsátva Jézus érdeméért. Az pedig, hogy a mennyben van az Atyánál és imádkozik értünk, és Szentlelke által tanácsol, bátorít, vigasztal, vezet, újabb bizonyossága annak, hogy nem hagyta magára a világot, gondja van ránk. Lehet Hozzá fordulni mindennel. Ezt hívják imádságnak. Elmondom neki, hogy mi foglalkoztat. Ha örömöm van, megoszthatom Vele, és hálát adhatok. Ha félek valamitől, akkor, mint egy terhet, lerakhatom a "lábaihoz". 

"Minden gondotokat Őrá vessétek, mert Neki gondja van rátok." (1. Péter 5-7)

"Semmi felől ne aggódjatok, hanem imádságotokban és könyörgésetekben minden alkalommal hálaadással tárjátok fel kívánságaitokat az Isten előtt. És az Istennek békessége, mely minden értelmet felül halad, meg fogja őrizni szíveiteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban." (Filippi 4.6-7)

Hozzávalók:
3 dl joghurt
2 dl tejszín
3 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál 1:4 édesítő
1 zacskó zselatin
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, forrásig hevítjük, és vízzel öblített formákba töltjük. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor megszilárdult, kicsit körbevágjuk éles késsel, és tányérra borítjuk. Tejszínhabbal díszítjük. 

Több fehér desszert:
Tápiókagyöngy puding (katt a kék szövegre)

Részlet a Bibliából: 

Amikor együtt voltak, megkérdezték tőle(Jézustól): Uram, nem ebben az időben állítod helyre Izráel országát? 7Így válaszolt nekik: Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett. 8Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt a föld végső határáig.
9Miután ezt mondta, szemük láttára felemeltetett, és felhő takarta el őt a szemük elől. 10Amint távozása közben feszülten néztek az ég felé, íme, két férfi állt meg mellettük fehér ruhában, 11akik ezt mondták: Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy jön el, ahogyan láttátok őt felmenni a mennybe.(Apostolok cselekedetei. 1. 6-11)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép tortácskákat készítettél, finomak lehetnek a kókusszal. Zselatin nincs benne? 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogynem! Be is írtam. Nem tudom, mi van most velem, hogy ennyire szétszórt vagyok. Köszönöm a figyelmeztetést.

      Törlés
  2. Szép tortát készítettél méltó erre a megemlékezésre !

    VálaszTörlés
  3. Csodás desszert! :) Köszönöm az igét! :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Katalin, Éva, Vanilin! Köszönöm, hogy hűséges olvasóim, és hozzászólóim vagytok. Köszönöm a bátorítást, és a kritikai megjegyzéseket is. Vanilin! Örülök, hogy jól jött az ige. :)

    VálaszTörlés