A rózsalekvár után rózsaszörpöt készítettem Verus ötletéből. Végül is nem az ő receptjét használtam, nézelődtem másutt is. Ez is milyen egyszerű, mégsem próbálkoztam még vele, pedig tavaly is rengeteg szép virág volt.
Hozzávalók:
10 dkg rózsaszirom
5 dl víz
fél kg cukor
egy citrom leve
Elkészítés:
Csak permetmentes helyről szedjük a szirmokat! A virág akkor jó, amikor már elnyílt, de még nem száradt, és könnyen le lehet húzni a szárról. A belső, fehéres, sárgás részt ki kell vágni ollóval, ez telik egy kis időbe. Utána fel kell tenni a vízzel főni addig, amíg kifehéredik. Hamar összeesik, és lehet leszűrni, kinyomkodni belőle a lét. Egy 5 cm átmérőjű gömb lett belőle.
A rózsaléhez hozzáadjuk a citromlét a rostokkal és a cukrot, és egyet rottyantunk rajta. Üvegekbe mérjük, és száraz dunsztba tesszük. Két darab 3.5 dl-s üveg lett tele.További ehető virágok recept itt.
Csodálatos a színe!
VálaszTörlés