2020. május 25., hétfő

Bodzapalacsinta fahéjjal

Férjemet mostanában sikerül elcsalni sétálni. Van egy szép kis tó a környékünkön, körbe szoktuk gyalogolni. Kikeltek a kiskacsák, néha egy kócsag is előkerül, tavaly voltak szárcsák is. A tó mellett nő néhány bodzabokor. Innen hoztam a virágokat, és a szokott módon készítettem el. Sűrű, fahéjas  palacsintatésztába mártottam a virágfejeket, és forró olajban kisütöttem. A szárát csak utána kell levágni, mert így könnyebb vele dolgozni. 



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta a bodzapalacsintád, finom lehetett! Mi is már többször sütöttünk ilyet az elmúlt évek során. Nagyon jó találmány 😄
    A tó ahol sétálni szoktatok biztos szép környék ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem annyira szeretem. A férjem és Noémi viszont igen.

      Törlés