A pulykahús elég jó áron van nálunk, a darált különösen. Gondolom, hogy a bontáskor leeső darabokat adják el így, de nem zsíros, nincsenek benne inas részek. Nekünk tökéletesen megfelel. Könnyebb, mint a sertés, de még töltött káposztába is lehet tenni. Szeretjük az apróhúst is sütve. Finom volt húsgolyónak is.
Hozzávalók:
fél kg pulyka darált hús
2 tojás
hagyma-és fokhagymakrém
só, bors, piros paprika
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat jól elkeverjük, pogácsákat készítünk belőle, és bő, forró olajban kisütjük. Párolt kukoricával és sült zöldséggel kínáltam, ami szintén nagy kedvenc nálunk.
Mi is szeretjük a pulykahúst, minden formájában. Finomat készítettél, és nagyon gusztál tálaltad 😃
VálaszTörlésKöszönöm szépen.
VálaszTörlés