2020. május 26., kedd

Epres túrótorta

Hozzávalók:
3 tojásos kakaós piskóta
2.5 dl Meggle cukrászhab
30 dkg túró
10 dkg porcukor
30 dkg eper

Elkészítés:
A tojások fehérjéből habot verünk, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaós lisztet. Két evőkanál rétesliszt, egy evőkanál kakaó. 180 fokra előmelegített sütőben 18 cm-es formában megsütjük. Legnagyobb meglepetésemre olyan szép magas lett, hogy ketté tudtam vágni. A habot felverjük, és beleforgatjuk a cukrozott túrót. Egy réteget kenünk az alsó lapra, megrakjuk félbevágott eperszemekkel, rá újra túrókrém, a felső tortalap, és kívül-belül megkenjük krémmel. Eperszemekkel díszítjük.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép tortát készítettél!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, finom habos tortát sütöttél! Mi is szeretjük az ilyen túrós gyümölcsös édességeket 😋

    VálaszTörlés
  3. Csodás torta! Én is szeretem az ilyen finomságokat! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen. Még van egy szelet.:)

    VálaszTörlés