Éppen a levesen gondolkodtam, amikor megláttam egy fb csoportban ezt a levest. Nagyon megörültem neki, és még aznap aznap el is készítettem. Nem jegyeztem meg a szakács nevét, sajnos, csak arra emlékszem, hogy Kocsola községben főzte így az édesanyja ezt a levest.
Hozzávalók:
4 gerezd fokhagymaolaj
só, bors, őrölt piros paprika
1 evőkanál reszelt zöldség
zellerlevél
petrezselyem zöld
széles metélt
Elkészítés:
A fokhagymát apróra vágjuk, kis olajon megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, paprikával megszórjuk, majd felengedjük másfél liter vízzel, fűszerezzük. Néhány perc főzés után belefőzzük a széles metéltet. Mi sok tésztával szeretjük a leveseket. Négyen ettük, nem sok maradt.
Ez milyen jó ötlet! Nagyon tetszik.
VálaszTörlésNagyon finom és egyszerű leves. Kár hogy a fokhagymát nem bírja a gyomrom:)
VálaszTörlésAz tényleg kár. Készítheted vöröshagymával is.
TörlésIsteni finom.
VálaszTörlésKFerenc, köszönöm.
VálaszTörlés