És saját rebarbarából! Sajnos csak 20 dkg lett az első termés, így ki kellett egészíteni almával is, de így legalább egy új recept, mert rebarbarás morzsasüti már van. Bár az nem annyira morzsás, mert elvétettem a vaj adagolását, de az is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
10 dkg vaj
csipet só
édesítő
20 dkg rebarbara
2 alma
fahéj
édesítő
őrölt fahéj
Elkészítés:
A lisztet, a zabpelyhet, sót és az édesítőt összekeverjük, és gyorsan összemorzsoljuk a hideg vajjal. Kikent kerámiaformába szórjuk a keverék felét, kétharmadát. A rebarbara szárát lehúzzuk, vékony szeletekre vágjuk. Elkeverjük benne az édesítőt. Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kis fahéjat adunk hozzá, esetleg édesítőt. Ebbe nem kellett. A morzsára halmozzuk a képen látható módon. Majd a morzsa ismét. 200 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsütjük. Eddig diétás, de a lányok kedvéért készítettem egy kis sodót is hozzá. 2 tojást elkevertem cukorral, fél liter tejjel, kis vaníliarúddal, és lassan felforraltam. Ha gyöngyözik, már jó, nehogy összekapjon. Férjuram magában, esetleg egy kis diétás lekvárral fogyasztja. :(
Morzsasüti receptek itt.
Finom desszertet készítettél, azt hiszem mi még nem is ettünk rebarbarát.
VálaszTörlésRitkán lehet kapni. Talán termelői piacon.
TörlésFinom lehet ez a rebarbarás süti, még önmagában is. :)
VálaszTörlés