2023. november 14., kedd

Vegán almás fánk

 


Nem tudtam eldönteni, hogy melyik képet tegyem fel, így mindkettő maradt. Nincs sok különbség, de azért van, ugye? Ebben a fánkban nincs tojás, de nem ártott neki. Szépen összeállt így is. Most nemcsak a takarékosság játszott szerepet. 

Hozzávalók: 
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál 1:4 édesítő
20 ml rum
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál útifűmaghéj+80 ml víz
1 csomag reszelt narancshéj
1 alma
Elkészítés: Az útifűmaghéjat felduzzasztjuk a vízzel. A száraz anyagokat összekeverjük, kis mélyedést készítünk, és odaöntjük a folyékony hozzávalókat, és a reszelt almát. 

Jól kidolgozzuk, majd forró olajba szaggatjuk egy olajba mártott evőkanállal. Fogyaszthatjuk magában, de finom hozzá egy kis lekvár is.


8 megjegyzés:

  1. Ismét egy finom fánk az asztalotokon, csupa egészséges hozzávalókból!
    Nagyon szép, őszies hangulatú képeket készítettél róla!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Katalin. Nagyon szeretem ezt a lampionvirágot. Idén sikerült néhány tövet beszereznem. Olyan szép!

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm, Andi. Ebben élem ki a kreativitásom. Rajzolni nem tudok, de a képek beállításait nagyon élvezem.

      Törlés
  3. Gyönyörű mindkét kép, olyan élethűek hogy rögtön elveszek egy finom fánkot. Mentem a receptedet, mert az egyik kedves ismerősöm nem ehet tojást, biztosan örül majd a receptednek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy. Remélem, hogy az ismerősöd használni tudja. Ani

      Törlés
  4. Nagyon szép lett mindkét kép! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves vagy, majd átadom a lampionvirágnak. :)

      Törlés