Az utolsó sárgabarackos, azt hiszem. Nem voltam megelégedve idén. Talán nem is magyar barack volt, amit vettem, mert nem volt igazán finom. Főztem ugyan lekvárt, és jól is jön majd a télen, de nagyon sok édesítő kellett volna, hogy ellensúlyozza a savanykás ízt. Igazán érettet pedig nem találtam sehol. Hiába raktam ki a napra, nem sárgult be rendesen.
Más is így járt? Mik a tapasztalatok?
A joghurt se sikerült most, kicsit túlmelegítettem, így pite lett belőle. A házi zsűri finomra értékelte azért, és ez a lényeg. Nincs az a rossz, amiből Isten ne tudna jót kihozni.
Hozzávalók:
2 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor
1 bögre joghurt
4 tojás
fél csomag reszelt narancshéj
3 evőkanál olaj
1 evőkanál 1:4 édesítő
-1 evőkanál rum
-1 marék dió
...........
2 sárgabarack
Elkészítés:
A diót apróra vágjuk. A száraz anyagokat a szárazzal, a folyékonyakat a folyékonnyal összekeverjük, majd elegyítjük, és jól kikeverjük. A rum és a dió a végén kerül bele. Egy kis tepsit megkenünk margarinnal, megszórjuk liszttel (vagy sütőpapír), és beleöntjük a tésztát. A tetejére a szeletekre vágott barack kerül. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. 15-20 perc múlva mérsékeljük a hőfokot 180-ra. Kb 40 perc alatt lesz kész. Tűpóba!
A diót apróra vágjuk. A száraz anyagokat a szárazzal, a folyékonyakat a folyékonnyal összekeverjük, majd elegyítjük, és jól kikeverjük. A rum és a dió a végén kerül bele. Egy kis tepsit megkenünk margarinnal, megszórjuk liszttel (vagy sütőpapír), és beleöntjük a tésztát. A tetejére a szeletekre vágott barack kerül. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. 15-20 perc múlva mérsékeljük a hőfokot 180-ra. Kb 40 perc alatt lesz kész. Tűpóba!
Más az állaga cukorral, finomabb, könnyebb lesz a tésztája, de már a fehér liszttel is vétkeztem, nem akartam túl lazára venni. Így is el fog fogyni.
Ez is finom lehetett!
VálaszTörlésNagyon finom lehetett !
VálaszTörlés