2018. október 6., szombat

Joghurtos kevert birsalmával

 Hasonlít a borzas almáshoz, csak ezt bögrével mértem. Nagyon finom lett a tetején megsült birsalma, de az is megpuhult, ami elsüllyedt benne.
Hozzávalók 3dl-s bögrével mérve:
1 bögre joghurt
2 bögre finomliszt
1 bögre cukor
1 sütőpor
1 teáskanál pálinka
4 kis tojás
1 birsalma
margarin a tepsihez
Elkészítés:
A sütőport a liszthez adjuk, és jól elkeverjük a többi anyaggal. Egy kis tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztamasszát. A birsalmát kicsi szeletkékre vágjuk, és rászórjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb fél óra múlva mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük.
Több birsalmás recept itt.
Füle Lajos: Nincs vége még
Köszönöm, hogy az élet
URAM, ma szép,
S kegyelmed idejének 
nincs vége még.

2 megjegyzés:

  1. Nem főzted elő kicsit a birsalmàt, nem kellett?

    VálaszTörlés
  2. Nem főztem. Késfok vastagságúra vágtam, ecetes vízbe tettem, hogy ne barnuljon meg.

    VálaszTörlés