Hasonlít a borzas almáshoz, csak ezt bögrével mértem. Nagyon finom lett a tetején megsült birsalma, de az is megpuhult, ami elsüllyedt benne.
Hozzávalók 3dl-s bögrével mérve:1 bögre joghurt
2 bögre finomliszt
1 bögre cukor
1 sütőpor
1 teáskanál pálinka
4 kis tojás
1 birsalma
margarin a tepsihez
Elkészítés:
A sütőport a liszthez adjuk, és jól elkeverjük a többi anyaggal. Egy kis tepsit kikenünk margarinnal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztamasszát. A birsalmát kicsi szeletkékre vágjuk, és rászórjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb fél óra múlva mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük.
Több birsalmás recept itt.Füle Lajos: Nincs vége még
Köszönöm, hogy az élet
URAM, ma szép,
S kegyelmed idejének
nincs vége még.
Nem főzted elő kicsit a birsalmàt, nem kellett?
VálaszTörlésNem főztem. Késfok vastagságúra vágtam, ecetes vízbe tettem, hogy ne barnuljon meg.
VálaszTörlés