A szendvicsről inkább a sós íz jut az eszünkbe, pedig ez édes(ítős). Nagyon finom volt uzsonnára, de egyik nap egy tartalmas tatárleves után is ezt ettük.
Hozzávalók:
2 teáskanál útifűmaghéj
.......
20 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál 1:4 édesítő
1 mokkáskanál őrölt kardamom
2 evőkanál citromlé
15 dkg puha margarin
20 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál 1:4 édesítő
1 mokkáskanál őrölt kardamom
2 evőkanál citromlé
15 dkg puha margarin
..........
diétás lekvár
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat 1,5 dl vízben hagyjuk megduzzadni. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, és hozzáadjuk a citromlét és az útifűmaghéjat. Összedolgozzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg kezd pirulni a teteje. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, az egyik felét megkenjük diétás lekvárral, a másikat pedig ráborítjuk.
Finom uzsonna lehetett, de egy tartalmas leves után ebédre is jó lehet 😊.
VálaszTörlés