A recept szinte teljesen megegyezik a meggyes habossal, csak itt narancsos birslekvár került a tésztára.
Az omlós tésztán a lekvár, és a hab.
Hozzávalók:
-tészta:
25 dkg liszt
25 dkg liszt
csipet só
1 teáskanál sütőpor
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
1 evőkanál citromlé
-töltelék:
narancsos birslekvár
-hab:
6 tojásfehérje
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a száraz anyagokat jól elkeverjük. Én a habverőt használom erre a célra. A vajat kis darabokra vágjuk, és gyorsan elmorzsoljuk benne. Kis mélyedést készítünk a tál közepén, beleöntjük a tejfölt, a citrom levét és a sárgáját. Összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és belehelyezzük egy közepes kivajazott tepsibe. Megszurkáljuk, és előmelegített 200 fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Közben a habot jó keményre felverjük a cukorral, a lekvárt rákenjük a tésztára, majd a habot is. 10-12 percig még visszatesszük a sütőbe. Ha jó rücskösre sikerült rákenni, akkor szép márványosra pirul. Szerintem itt már jó lett.
A tészta hozzávalóiból a száraz anyagokat jól elkeverjük. Én a habverőt használom erre a célra. A vajat kis darabokra vágjuk, és gyorsan elmorzsoljuk benne. Kis mélyedést készítünk a tál közepén, beleöntjük a tejfölt, a citrom levét és a sárgáját. Összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és belehelyezzük egy közepes kivajazott tepsibe. Megszurkáljuk, és előmelegített 200 fokos sütőben kb 20 percig sütjük. Közben a habot jó keményre felverjük a cukorral, a lekvárt rákenjük a tésztára, majd a habot is. 10-12 percig még visszatesszük a sütőbe. Ha jó rücskösre sikerült rákenni, akkor szép márványosra pirul. Szerintem itt már jó lett.
Finom lehet, hiszen a birslekvár különösen jó! :)
VálaszTörlésIgen, köszönöm.
VálaszTörlés