A Blogkóstoló egy olyan játék, ahol jelentkezés után egy háziasszony, jelen esetben Andi-Xsara, kisorsolja a párokat, és egymás receptjeiből főzünk.
A 25. Blogkóstolón Kertkonyhát kaptam. Legalább is remélem, de többször megnéztem, és Edit következik utánam. A blogja első oldalán mindjárt megláttam a padlizsánkrémet, más recepttel, mint az enyém. Meglátni és ...
A 25. Blogkóstolón Kertkonyhát kaptam. Legalább is remélem, de többször megnéztem, és Edit következik utánam. A blogja első oldalán mindjárt megláttam a padlizsánkrémet, más recepttel, mint az enyém. Meglátni és ...
Négy darabot ajánl, de a konyhakertemben több kicsi volt, így kb kettő tesz ki egyet. Kicsit változtattam, az egyik adagba darabos fokhagymát tettem még, a másikba vöröshagymát. Két adag pedig az eredeti recept szerint készült.
Hozzávalók:
4 padlizsán
1 gerezd fokhagyma
fél dl olívaolaj
1 teáskanál mustár
só, bors
Elkészítés:
A ketté vágott padlizsánokat magas hőfokon megsütjük. Kikaparjuk a belsejét, és ízesítjük a megadott hozzávalókkal. Villával összetörjük vagy szétturmixoljuk.
A fokhagyma véletlenül lemaradt a képről. |
Finom barna kenyérrel, zöldségekkel kitűnő uzsonna.
Oh, az isteni vinetta! Sok hagymával, majonnézzel :))
VálaszTörlésEddig én is úgy készítettem, de ez most új.
VálaszTörlés