Tortafüggő Marisznál láttam, és gyors elkészítés ígért az előbbi sült változattal szemben. Hát nem tudom. Szerintem az hamarabb készen van, de ez SOKKAL FINOMABB, úgyhogy megéri a fáradságot. Az arányokon kicsit változtattam.
Hozzávalók nálam:
1 kg padlizsán
2 közepes fej hagyma
40 dkg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
1 evőkanál friss oregano, bazsalikom, kakukkfű keveréke apróra vágva
1 mokkáskanál fehér bors
erős paprika kockák
fél citrom leve
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a héjastól kockára vágott padlizsánt. Kicsit együtt párolódnak, majd belekerülnek a paradicsomkockák is héjastól. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk, majd fedő nélkül összepirítjuk. Közben belekeverjük az összes többi anyagot a citromlé kivételével. Ez a végére marad. Botmixerrel összetörjük, de maradnak benne darabok is meglepetésnek.:)
Szerintem ehhez már nem kell semmi csak egy jó szelet friss kenyér!
Mediterrán padlizsánkrém itt.
Ani, örülök, hogy elkészítetted, és finomnak találtad! Én azért gondolom gyorsnak, mert a sütési idő lejön belőle - , persze a padlizsánok összemetélése valóban elég hosszadalmas.
VálaszTörlésFinom lehet így is, és sokkal egyszerűbb az elkészítése :-)
VálaszTörlésValóban, egészen különleges.
Törlés