2016. augusztus 23., kedd

Padlizsánkrém 2.


 Tortafüggő Marisznál láttam, és gyors elkészítés ígért az előbbi sült változattal szemben. Hát nem tudom. Szerintem az hamarabb készen van, de ez SOKKAL FINOMABB, úgyhogy megéri a fáradságot. Az arányokon kicsit változtattam.
Hozzávalók nálam:
1 kg padlizsán
2 közepes fej hagyma
40 dkg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
1 evőkanál friss oregano, bazsalikom, kakukkfű keveréke apróra vágva
1 mokkáskanál fehér bors
erős paprika kockák
fél citrom leve
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a héjastól kockára vágott padlizsánt. Kicsit együtt párolódnak, majd belekerülnek a paradicsomkockák is héjastól. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk, majd fedő nélkül összepirítjuk. Közben belekeverjük az összes többi anyagot a citromlé kivételével. Ez a végére marad. Botmixerrel összetörjük, de maradnak benne darabok is meglepetésnek.:)
Szerintem ehhez már nem kell semmi csak egy jó szelet friss kenyér!



Mediterrán padlizsánkrém itt.

3 megjegyzés:

  1. Ani, örülök, hogy elkészítetted, és finomnak találtad! Én azért gondolom gyorsnak, mert a sütési idő lejön belőle - , persze a padlizsánok összemetélése valóban elég hosszadalmas.

    VálaszTörlés
  2. Finom lehet így is, és sokkal egyszerűbb az elkészítése :-)

    VálaszTörlés