Már van egy almás-hagymás a blogon, de ez kicsit más.
Hozzávalók:
10 csirkecomb
fél dl olaj
20 dkg hagyma (8db)
40 dkg savanykás alma
2 dl száraz fehér bor
1 kávéskanál szárított zsálya
só
Elkészítés:
A combokat kettévágjuk, gyengén megsózzuk, és fél óra múlva olajozott tepsibe rakosgatjuk. Közéjük dugdossuk a négy részre vágott hagymát, és a nyolc részre vágott almát. Ráöntjük a bort, és megszórjuk a zsályával. Alufóliával lefedve kezdjük el sütni, majd amikor puhul, a fóliát levéve pirosra sütjük.
A combokat tálra rendezzük, a tepsiben maradt dolgokat pedig botmixerrel pürésítjük, és mártásként kínáljuk a sülthöz. Ha még egyszer megsütöm, kevesebb bort teszek bele.
Finom lehet! Szeretem az almát a csirkéhez, jól illik hozzá :-)
VálaszTörlésIgen, nagyon finomak tudnak lenni együtt.
TörlésFogalmam sem volt,hogy mit főzzek hétvégére ,ezért a konyhatündérek blogjait kezdtem sorbavenni. A te recepted a nyerő!!!!!!♥ Köszönöm!
VálaszTörlésnem bonyolult és nagyon finom lehet!
Mi a köret hozzá???
Bármi. persze olyan, amit szószokhoz fogyasztanál: rizs, bulgur, de a gyerekek sült krumplival ették. Azt is lehet mártogatni.:)
TörlésMost ebédeltünk.:)
VálaszTörlésTúl sok almát és hagymát tettem a hús mellé, így annyi szószom lett,hogy csak na!
Mihez használjam fel?
Gondoltam,hogy rizshez ,tésztához is lehet.-jó lesz nekem ebédnek a munkahelyre.
Egy adagot le is fagyasztok szerintem.
KÖSZÖNÖM!!!!!!