2022. november 30., szerda

Kakaós kevert körtével. Kicsit diétás

 



Régóta szemezgettem ezzel a sütivel. Más recepttel láttam, csak az ötlet nem eredeti. Készítettem már almával is, de nem mutatott ilyen jól. A kakaós ízhez nekem egyébként is jobban megy a körte, bár azért van egy hasonló kukucs néven almával. Uzsonnára egy pohár tejjel vagy joghurttal nagyszerű választásnak bizonyult.

Hozzávalók:

2 egész tojás
5 dkg 1:4 édesítő vagy ennek megfelelő cukor, de akkor nem diétás
60 ml olaj
1/4 liter tej
4 dkg kakaó
2 evőkanál rum
12 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg finomliszt 

1 sütőpor
...........
4 körte
fél tábla étcsoki
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, levágjuk a talpukat, hogy megálljanak, és citromos vízben feltesszük főni addig, amíg a hústű könnyen belemegy. Lecsöpögtetjük, félretesszük. 


A száraz anyagokat a szárazzal, majd a folyékonyakat (a rum nélkül) külön a robotgép keverőüstjében vagy egy tálban összekeverjük. A folyékonyhoz adagoljuk a szárazat, jól kidolgozzuk, és a  legvégén adjuk hozzá a rumot.
Egy kis kenyérsütő- vagy kalácsformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elhelyezzük benne a körtéket, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc múlva mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, és szeletekre vágva fogyasztjuk. Ha túl nagyok a körték, akkor lehet, hogy meg kell támasztani a kihűlésig a süteményt, nehogy kidőljenek a körték.
 




Mivel nagy hézagok lettek a körték mellett, egy kis olvasztott csokival segítettem eltüntetni. 


2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, nem beszélve arról, hogy milyen mutatós! A körte az egyik kedvenc gyümölcsünk, nagyon jó recept!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik. Természetesen készíthető cukrosan, finomliszttel is.

      Törlés