2022. november 3., csütörtök

Joghurtos birses zabpehelyliszttel. Kicsit diétás

 

A szokásos kevert süti, de nem lett olyan szép, mint amit csak finomliszttel és cukorral készítettem. Receptje itt.

Finomliszttel

Hozzávalók 3 dl-s bögrével mérve:
1 bögre joghurt
1 bögre zabpehelyliszt
1 bögre finomliszt
2 evőkanál 1:4 édesítő
1 sütőpor
csipet só
1 evőkanál sütőrum
3 tojás
...........
1 birsalma

Elkészítés:
A sütőport a liszthez adjuk, és jól elkeverjük a többi anyaggal. Egy kis tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztamasszát. A birsalmát kicsi szeletkékre vágjuk, és rászórjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb fél óra múlva mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük. Kicsit sok lett a birsalma, talán ezért sem jött fel úgy a sütemény, de nagyon finom volt. A birsalma is kellemesen megpirult a tetején.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett a finomságod, szerintem ez is nagyon szép! De a legfontosabb, hogy finom 😊.
    És a fotóid is nagyon jól sikerültek!

    VálaszTörlés
  2. Kedves vagy Katalin, köszönöm szépen. Finom lett, és ez a lényeg.

    VálaszTörlés