2022. november 18., péntek

Ennivaló úti beszámoló. Horvátország. Plitvicai tavak és a piac

 

Másnap útnak indultunk a Plitvicai tavakhoz. Nagyon szép napot töltöttünk ott. Csak szendvicseket vittem, ezeken nincs mit fotózni. A táj nevezetessége, hogy a sziklákból itt-ott források fakadnak, a völgyekben pedig tavacskákban gyűlnek össze, és zúgókban, erős sodrással folynak tovább. Gyönyörű látvány. Fából készült, keskeny utakon lehet haladni, majd a végén egy nagy tóhoz érünk, ahonnan hajó visz át a túlsó partra. Majd busszal mehetünk a kiindulási ponthoz. 





Este szerettünk volna egy újabb horvát ételt kipróbálni, ezért tájékoztatást kértünk a szálló fiatal portásától. Sajnos a helyről kiderült, hogy egy olasz étterem, de azért legalább a férjem szarvasgombás mártásos húsa felmutatott valamit a helyi jellegzetességekből.  

Szombaton voltunk a piacon. Már itthon is nagyon szeretek ott időzni. A zágrábi nem sokban tért el a hazai látványtól. Megtaláltuk itt is a tejes asszonyokat, akik túrót, tejfölt, finom sajtokat árultak, volt sok zöldség, mint itthon, de ekkora gombákat azért nálunk soha sem látok. 
Kínálat a pékségből, ahol reggeliztünk.



Kirakodóvásár is volt csodás termelői árukkal.






2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép helyen kirándultatok, az időtök is nagyon jó volt hozzá! És a piac, az pazar! 🙂 Itt aztán lehetett válogatni, mi szem-szálnak ingere 🙂.
    Itt a tavaknál mi is jártunk már, kétszer is, igaz már jó régen volt mindkét alkalom. Egyszer még 1984-ben, fiatalon, aztán másodszor már Franciskával, azt hiszem 1999-ben 🙂. Nagyon szép volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A táj akkor is ugyanolyan lehetett, csak azóta bővültek a szolgáltatások.

      Törlés