2022. november 22., kedd

Citromos-gombás tészta



Gizinél láttam meg, és hamarosan el is készült. Köszönöm a jó ötletet. Nagyon ízlett mindenkinek, pedig Évi nem is szereti a gombát. Leírom a receptet, mert volt egy kis változtatás, de azért nézzék meg az eredetit is.

Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 evőkanál étolaj
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 kg barna csiperke gomba
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál reszelt zöldség
só, bors
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál reszelt citromhéj
tejföl
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és megfuttatjuk a vaj és olaj keverékén. Közben a gombát megmossuk, szeletekre vágjuk. A fokhagymát lereszeljük, és a hagymához adjuk, majd közvetlenül utána a gombát is. Sózzuk, borsozzuk. A sót az ételízesítőhöz kell mérni. Ha sós, mint az enyém is, akkor kevesebb kell értelemszerűen, vagy mossuk kis a zöldségből a sót. Lassú tűzön pároljuk, amíg a gomba elfővi a levét. Adjuk hozzá a petrezselymet, a citromlét és a héjat. Majd a végén a tejföllel egyet rottyan. Én készen vett tésztát főztem ki hozzá. Jó étvágyat!



1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, váljék kedves egészségetekre!! Örülök hogy tudtam ötletet adni, és nagyon köszönöm hogy megemlítettél és belinkelted a blogomból a receptet!

    VálaszTörlés