Már van a blogon gyümölcsös túrógombóc itt , most a gyümölcs belülre került. Gizinél láttam meg, és hamarosan el is készült. Köszönöm a jó ötletet.
Hozzávalók:
50 dkg túró
10 evőkanál búzadara (itt kevés tk liszt, mert elfogyott a gríz)
csipet só
2-3 tojás
cukor vagy édesítő
szilva
(őrölt fahéj)
zsemlemorzsa
olaj
Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, elkeverjük a sóval, búzadarával, édesítjük, vizes kézzel gombócot formázunk belőlük, és forrásban lévő, kicsit sós vízbe szaggatjuk. Ha feljöttek a víz színére, még várni kell. Kb 10 perc alatt kész. Tapasztalatom szerint.
Még formázás előtt megtöltünk néhány darabot kimagozott (fahéjas)szilvával. Olajon zsemlemorzsát pirítunk, és abban forgatjuk meg a gombócokat, ha megfőttek.
Szilvás receptek egy helyen. Katt a kék szövegre!
Nagyon guszta lett, és biztos finom is. Én is láttam Gizinél, jó kis kombináció 😊.
VálaszTörlésNagyon guszta, de örülök hogy megcsináltad. A Tied biztosan finomabb, mert nem annyira diétás.... Túrógombócot már csináltam eperrel a közepén.... szilvával is biztosan nagyon finom volt. Nagyon köszönöm hogy megemlítettél és belinkelted a blogot!!
VálaszTörlésSzerintem a tied is nagyon finom lett. Én szeretem a zabpehelylisztet, csak nem néztem meg a receptedet még egyszer, különben én is úgy készítettem volna. Majd legközelebb.
TörlésIgen, Katalin, finom lett, de azért túrógombóc íze van, nem szilvás gombóc, de sebaj!
VálaszTörlés