2022. szeptember 18., vasárnap

Ennivaló úti beszámoló 3. Fintaháza. Erdély. Kevert vagy réteges almás

A lelkészeknek is van továbbképzés (A jó pap holtig tanul😊), sőt kreditpontokat is kell gyűjteniük. A nyugdíjasnak ugyan már nem kell, de azért a közösség iránti vágy és Jézus jobb megismerése miatt minden évben részt veszünk egy ilyen héten. Ott került szóba, hogy Marosvásárhelyre készülünk, és egy erdélyi kollégával a férjem meg is egyezett, hogy meglátogatjuk őket és a gyülekezetet. 

Vasárnap sor is került rá. Elragadó kis település és nagyon kedves emberek. A templom is gyönyörű.




Arról beszéltünk, hogy hogyan lettünk hitetlenből hívők, hogyan hívta el Isten a férjemet lelkészi szolgálatra két diploma után, és milyen feladataink voltak a gyülekezetben. Az alkalom után még elbeszélgettünk a hívekkel, látszott, hogy érdekli őket Isten szava. A vacsoránál egészen el voltunk ragadtatva. Kiderült a beszélgetés alatt, hogy ebben a kis gyülekezetben van ifjúság, van női kör, 70-80 fő is összejön egy virrasztáskor Igét hallgatni! Igaz tehát az orgonánál látható szöveg: Zengjen hálaének!


 Más kellemes meglepetés is ért minket. A templom lábánál folyik a Nyárád, éppen teheneket hoztak itatni. 😊 Új tejtermék recepttel is gazdagabb lettem a gazdákkal folytatott beszélgetés alatt, de erről majd máskor.

A lelkészcsaládnál vacsoráztunk. "Intelligens" padlizsánkrém is volt a sok finomság mellett. Azért intelligens szerintem, mert nem volt benne sok hagyma. Két parázson sült padlizsán, egy fél hagyma, só, bors, majonéz. 

Ez az almás süti volt a desszert:


Hozzávalók:
-tészta:
5 tojás
18 kanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
18 evőkanál olaj
18 evőkanál tej
22 csapott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
-töltelék:
2 kg alma
8-10 kanál cukor
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, elkeverjük a cukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral,  hozzáadjuk az olajat, tejet, a sütőporos lisztet, majd kanalanként a habot. A felét sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 10 percig 200 fokra előmelegített sütőben sütjük. Az almát kinyomkodjuk, ráhalmozzuk a piskótára és rá a maradék tésztát. Még 10-15 percig sütjük. Szeletekre vágva, porcukorral megszórva kínáljuk. A sütemény receptje egy román oldalról származik. Nagyon finom lett! Köszönjük szépen!
Az előző beszámolókat itt olvashatják:
Erdélyi úti beszámoló 1.rész Fűszeres szilvalekvár-ok







1 megjegyzés:

  1. Ez a nap is élményekben gazdag lehetett, a templom is nagyon szép! És itt is csupa finomságot ettetek😊!

    VálaszTörlés