Már kezdtük unni a házi joghurtot. Lekvárral, gyümölccsel is, így torta készült belőle. Nem először, de még csak most mutatom.
Hozzávalók:
6 dl házi joghurt
4 dl házi tejszín
3 evőkanál cukor
3 evőkanál Sorbitum édesítőszer
1 doboz őszibarack befőtt
20 gramm zselatinpor
aszalt gyümölcs
Elkészítés:
A tejszínt a házi tejről úgy szedtem le, hogy állt másnapig az üvegben, majd kinyomtam belőle egy lábasba. Felforraltam, hogy a felesleges víz eltávozzon belőle, mert ez a kinyomós módszer azért nem a legjobb.
A tejszínt a házi tejről úgy szedtem le, hogy állt másnapig az üvegben, majd kinyomtam belőle egy lábasba. Felforraltam, hogy a felesleges víz eltávozzon belőle, mert ez a kinyomós módszer azért nem a legjobb.
A joghurtot és a tejszínt összekeverjük. A zselatint, a cukrot és az édesítőt jól elvegyítjük, majd a joghurtos keverékhez adjuk. Kevergetve lassan melegítjük éppen forrásig. Azonnal elzárjuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott barackot. Vízzel öblített tálba öntjük. Ha kihűlt, hűtőbe rakjuk néhány órára, legjobb egy éjszakára. Másnap néhány pillanatra forró vízbe állítjuk a tálat. Kicsit megmozgatjuk a tortát, és gyorsan egy tálra borítjuk.
Törékenyek a földi dolgok
s veszendők is, az itt a boldog,
aki örök kincsekre vágyik,
ilyeneket gyűjtvén halálig.
Nagyon guszta! Finom és könnyű édességet varázsoltál a joghurtból :-)
VálaszTörlésKöszönöm.
TörlésNagyon finom lehetett, egyszer valamikor hasonlót készítettem én őzgerincformában.
VálaszTörlésBiztos szép lett úgy is.
TörlésGyönyörű! Nagyon szeretem a joghurttortát. Hasonlót már én is csináltam. :)
VálaszTörlésKöszönöm. Biztos finom volt a tied is.
Törlés