Már van egy oliebollen a blogon, de itt kicsit változtattam. Mivel Anna lányom nagyon szereti, de Évi a kandírozott gyümölcs miatt nem, így maradtam a 25 dkg lisztnél, de nyugodtan süthettem volna kétszeres adagot is, mert kiderült, hogy nem is olyan rossz a fánkban a kandírozott gyümölcs.😊
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 dkg friss élesztő
2.20 dl tej
1.5 dkg cukor
fél birsalmának megfelelő befőtt
5 dkg mazsola
5 dkg kandírozott trópusi gyümölcs mix
1 teáskanál szárított narancshéj
1 fél mokkáskanál őrölt fahéj
0.25 dl rum
csipet só
.........
Elkészítés:
A mazsolát és a kandírozott gyümölcsöt egy órára beáztatjuk a rumba.
Az élesztőre öntünk egy kicsit a meleg tejből, és egy kis cukorral együtt felfuttatjuk. A lisztet, cukrot, maradék tejet, fahéjat, sót keverőtálba tesszük, és fakanállal jól elkeverjük. Utána hozzáadjuk a többi anyagot a rummal együtt. A birsbefőttet lereszeljük, de a héját nem tesszük bele. Letakarjuk, és egy órán át meleg helyen kelni hagyjuk. Utána két olajozott kanál segítségével megformázzuk, és bő, forró olajban kisütjük őket. Megszórhatjuk porcukorral is.
Még nem is hallottam erről a fánkról, de nagyon finom lehet! És guszták 😊.
VálaszTörlésBizonyára elkerülte a figyelmedet. Már van egy a blogon: https://korsocska.blogspot.com/2020/01/oliebollen-holland-fank.html
VálaszTörlésAz idén nem készült fánk nálunk, pedig hogy szeretjük. Nagyon finom lehet ez a holland változat is. :)
VálaszTörlés