2022. február 4., péntek

Vitaminkomplexum


Férjem családjában nagyon kedvelt kenőkét hozok most, melyet ő maga készített a nővére elmondása alapján. Tehát: vendégszerző. 🙂
Hozzávalók:
egy doboz olajos hal (170 g)
10 dkg kenőmargarin
2 kemény tojás
1 lila hagyma
só, fél citrom leve (ízlés szerint)
Elkészítés:
A halat olajostul összekeverjük a margarinnal. A tojást villával összetörjük. A hagymát apróra vágjuk, és az egészet összekeverjük. Ízesítjük, és kenyérre kenve fogyasztjuk. Jót tesz neki, ha áll egy kicsit a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Nem tudom, miért így hívják. Talán a hagyma és a citromlé miatt.

Bibliás elmélkedés:
Isten teremtette az embert, férfivá és nővé teremtette. A biológiából tudjuk, hogy xx és xy kromoszómákkal különbözteti meg őket sok-sok más eltéréssel együtt. Más az agy felépítése, az idegpályák kapcsolódása, az izomzat, a fő érdeklődési körök stb.
Feladatot adott nekik. A férfinak a családról való gondoskodást, amit fáradsággal kell végeznie. A nőnek a gyermekszülés képességét. Persze ezek sosem voltak kristálytisztán elkülönülő területek. Nem arra gondolok, hogy férfiak is szülhetnének, természetesen ilyesmi nem lehetséges, de a nők is kivették a részüket az anyagiak előteremtéséből. Gondoljunk csak a Példabeszédek asszonyára, aki éjjel is dolgozott, befektetéseket végzett, mint igazi üzletasszony. (Példabeszédek könyve 31.10)
Így volt ez mindig is, csak a nők többnyire a ház körül dolgoztak, és a férfiak mentek el otthonról a földekre vagy később a gyárakba.
Szóval nem meglepő, hogy Ágostonéknál a férj is készít ennivalót. Pacalpörköltje például messze földön híres, és teát is finomat készít.😊
Régebben gyakran keverte ezt a tojáskrémet, de mostanra elfelejtette, ezért kellett a "puska".
Nagyon jó videót találtam a témában. Mark Gungor lelkipásztor nagyon közérthetően, végtelen humorral és szeretettel mutatja be a női és férfi agy közti lényeges különbséget. Egy részlet a teljes műsorból:

A teljes film magyar hanggal: https://m.youtube.com/watch?v=8GVzwrxvV5w


2 megjegyzés:

  1. Finom kencét ettetek, nagyon ügyes a férjed! Nagyon guszta lett!
    Képzeld pont tegnap vacsorára én is hasonlót csináltam, egy natúr lében levő lazackonzerből 😊. Majd hozom valamikor, mert most sok lenne a halas receptem egymás után 😄.

    VálaszTörlés
  2. De jó! A hal egészséges s finom.

    VálaszTörlés