Amikor megláttam, tudtam, hogy este abált szalonnát eszünk. Egész orvosi kar tiltja, de néha kell egy kis kihágás. Különben is, mindig kitör valami hisztéria valamilyen étel miatt. Hol a só, hol a tej, hol a szénhidrát, hol a cukor, hol a zsír van tiltó listán, pedig mindenből kell egy kicsi. A zsírról ráadásul most kitalálták, hogy nem is ettől hízunk, mert a szervezetnek több energiába kerül elégetni, mint amennyit ad. Van olyan fogyókúra, ahol tudatosan esznek zsírt.
Azért nem fogom rendszeresíteni, még akkor sem, ha legnagyobb örömömre a legnagyobb része hús volt, de hát a hús is majdnem tiltó listára került a jegesmedvék miatt. Egyesek szerint ugyanis attól melegszik a föld, hogy a háziállatok sok káros anyagot termelnek. Na, nem folytatom.
Sós vízben megfőztem a szalonnát, majd lecsöpögtettem, még sóztam egy kicsit, megkentem zúzott fokhagymával, és megszórtam őrölt piros paprikával. Igazi magyaros étel. Jól illik hozzá a csemege uborka, a savanyú káposzta és a finom barna kenyér. Jó étvágyat!
Nagyon guszta, nálunk is kedvenc téli vacsora!
VálaszTörlésGondolom, te készíted, nem veszed ezt sem.
VálaszTörlés