2023. május 6., szombat

Káposztasaláta

 

Alig várom, hogy megjelenjen a piacon az új káposzta. Tudom, hogy ez még csak üvegházi, annak is korai, de mégis elcsábultam. Kicsit eltértem a szokott recepttől, de így is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
1 fej káposzta
1 nagy vöröshagyma
1 nagy lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt kömény
fél citrom leve
1 dl olaj

Elkészítés:
A hagymákat kockára vágjuk, és az olajon megpároljuk. Fűszerezzük, és hozzáadjuk a szálasra vágott káposztát. Lassú tűzön főzzük együtt, majd, amikor már majdnem puha, de még inkább ropogós, egy fél citrom levét ráfacsarjuk. 



2 megjegyzés:

  1. Guszta lett a salátád és nagyon finom lehet a friss káposztából! Ez hasonló a párolt káposztához, és ezt hidegen vagy melegen eszitek?

    VálaszTörlés
  2. Persze. Ez egy párolt káposzta kicsit több hozzávalóval. Melegen is, hidegen is nagyon finom.

    VálaszTörlés