Alig várom, hogy tavasz végén megjelenjen az első káposzta a piacon. Szinte tobzódom benne, annyira szeretem. Csak úgy magában, vagy salátának ecettel, majonézzel, akárhogy. Ebben a hűvös nyárban (vagy enyhe télben?) párolva is jól esik.
Hozzávalók:
1 káposzta
1 nagy vöröshagyma
1 dl olaj
1 csipet köménymag
só
1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
Az olajon megpároljuk a felszeletelt hagymát. Kicsit pirítjuk rajta a köménymagot, hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, sóssuk, és lassú tűzön együtt pirítjuk. Felengedjük a borral, és nem teljesen puhára főzzük. Inkább ropogós, ress maradjon.
Magában.
Kenyérrel.
Zsemlével.
Hússal.
Akárhogy.
Almás vörös káposzta recept itt. a malacsült alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése