Nem tudom felidézni, hogy milyen recepttel készítettem a batátát, amikor a férjem nem szerette, de most nincs ellene semmi kifogása. Gyakran sütöm fűszerekkel serpenyőben, nem főzöm, talán ez a titok nyitja. Például itt hagymával.
Most leves készült, és nagyon ízlett így is.
Hozzávalók:fél kg batáta
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 póréhagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
só,
mk bors
mk szerecsendió
1 liter alaplé
olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat felkockázzuk. A hagymákat elkezdjük pirítani az olajon, utoljára a fokhagymát, majd a zöldségeket is. Fűszerezzük, felöntjük a levessel, ami jelen esetben maradék csirkekocsonya leve, ami nem szilárdult meg, de ide éppen jó lett. Amikor megpuhult, akkor pürésítjük. Pattogatott kukorica és hagymaszár került rá feltétnek. Ötlet innen.
Bölcs mondás: “…nem a munka gazdagít, hanem az Isten áldása, mely az Őt tisztelő háznépre leszáll.” ( Szikszai György 1786)
A hozzávalókat felkockázzuk. A hagymákat elkezdjük pirítani az olajon, utoljára a fokhagymát, majd a zöldségeket is. Fűszerezzük, felöntjük a levessel, ami jelen esetben maradék csirkekocsonya leve, ami nem szilárdult meg, de ide éppen jó lett. Amikor megpuhult, akkor pürésítjük. Pattogatott kukorica és hagymaszár került rá feltétnek. Ötlet innen.
Bölcs mondás: “…nem a munka gazdagít, hanem az Isten áldása, mely az Őt tisztelő háznépre leszáll.” ( Szikszai György 1786)
Áldott hete kívánok!m
Nagyon finomnak néz ki, nekem sem lenne ellene kifogásom. :-)
VálaszTörlésNagyon finom levest főztél, és remek ötlet a pattogatott kukorica és a hagymaszár!
VálaszTörlés