2023. május 14., vasárnap

Mákos zabszelet

 



Finom uzsonnánk lett, és sokáig elég volt. 

Hozzávalók:


20 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
5 dkg darált mák
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 csomag reszelt citromhéj
fél mokkáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál 1:4 édesítő (vagy cukor)
10 dkg vaj
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál víz
1 tojás
.....
lekvár a ragasztáshoz.
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a vajat. Kis mélyedést készítünk benne, elegyítjük a folyékony anyagokat, és az egészet összegyúrjuk. Fél órára hideg helyre tesszük, majd kinyújtjuk, és egy vajazott tepsibe helyezzük. A tepsi nagyságától függ (nem meglepő 😊 ) a zabszelet vastagsága. Ízlés dolga. 180 fokra előmelegített sütőben kb fél óráig sütjük. Két darabot lekvárral összeragaszthatunk. 


Áldott szép hetet kívánok!

4 megjegyzés:

  1. Guszta szeletek biztos nagyon finom volt. Váljon egészségetekre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kár, hogy készíthetem a következőt.

      Törlés
  2. Finom nassolni valót sütöttél! A mák és a lekvár szeretik egymást 😊.

    VálaszTörlés