Finom uzsonnánk lett, és sokáig elég volt.
1 csipet só
1 csomag reszelt citromhéj
fél mokkáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál 1:4 édesítő (vagy cukor)
10 dkg vaj
1 evőkanál citromlé
3 evőkanál víz
1 tojás
.....
lekvár a ragasztáshoz.
Elkészítés:
A száraz anyagokat összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a vajat. Kis mélyedést készítünk benne, elegyítjük a folyékony anyagokat, és az egészet összegyúrjuk. Fél órára hideg helyre tesszük, majd kinyújtjuk, és egy vajazott tepsibe helyezzük. A tepsi nagyságától függ (nem meglepő 😊 ) a zabszelet vastagsága. Ízlés dolga. 180 fokra előmelegített sütőben kb fél óráig sütjük. Két darabot lekvárral összeragaszthatunk.
A száraz anyagokat összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a vajat. Kis mélyedést készítünk benne, elegyítjük a folyékony anyagokat, és az egészet összegyúrjuk. Fél órára hideg helyre tesszük, majd kinyújtjuk, és egy vajazott tepsibe helyezzük. A tepsi nagyságától függ (nem meglepő 😊 ) a zabszelet vastagsága. Ízlés dolga. 180 fokra előmelegített sütőben kb fél óráig sütjük. Két darabot lekvárral összeragaszthatunk.
Áldott szép hetet kívánok!
Guszta szeletek biztos nagyon finom volt. Váljon egészségetekre!
VálaszTörlésIgen, kár, hogy készíthetem a következőt.
TörlésFinom nassolni valót sütöttél! A mák és a lekvár szeretik egymást 😊.
VálaszTörlésÉn is mind a kettőt! :)
Törlés