A magyar vásárokon a mézeskalács, a törökméz és a lángos a nyerő. Ez az "édes lángos" az Egyesült Államokban gyakori sütemény a vásárokon. Ha valami újfajta finomsággal akarunk kedveskedni a gyerekeknek, akkor ezzel nem fogunk csalódást okozni. Aki szereti a fánkot/lángost, rossz ember...akarom mondani, az ezt is szeretni fogja.
Hozzávalók:30 dkg finomliszt
5 dkg margarin
1 mokkáskanál cukor
1,5-2 dl tej
1 evőkanál cukor vagy édesítő
csipet só
....
olaj
.......
fahéj, porcukor vagy édesítő
Elkészítés:
A meleg tejet, margarint, mk cukrot keverjük össze, adjuk hozzá az élesztőt, és futtassuk fel benne. Majd a liszttel, sóval, édesítővel vagy cukorral gyúrjuk rugalmas tésztává. Takarjuk le, és kb fél óráig kelesszük. Vágjuk négyfelé, gyúrjuk cipóvá, és nyújtófával vagy csak az ujjainkkal formáljunk egy kör alakot belőle. Nem kell szabályosnak lennie. A felmelegített olajban mindkét oldalát süssük pirosra. Fahéjas porcukorral/édesítővel szórjuk meg. Még melegen a legfinomabb.
A meleg tejet, margarint, mk cukrot keverjük össze, adjuk hozzá az élesztőt, és futtassuk fel benne. Majd a liszttel, sóval, édesítővel vagy cukorral gyúrjuk rugalmas tésztává. Takarjuk le, és kb fél óráig kelesszük. Vágjuk négyfelé, gyúrjuk cipóvá, és nyújtófával vagy csak az ujjainkkal formáljunk egy kör alakot belőle. Nem kell szabályosnak lennie. A felmelegített olajban mindkét oldalát süssük pirosra. Fahéjas porcukorral/édesítővel szórjuk meg. Még melegen a legfinomabb.
ELESTÉL
28JÚN
Finom újdonsággal kedveskedlél az unokáidnak! Én még erről sem hallottam, de mindig tanul az ember. 😊
VálaszTörlésA vers is nagyon szép!
Örülök, hogy tetszik.
TörlésKedves kis vers. Jópofa ez a formázási mód!
VálaszTörlésNagyon szeretem Füle Lajos verseit. Ez különösen kedves most, hiszem nemrég született a negyedik unokánk.
Törlés