2017. szeptember 17., vasárnap

Gyalult tök télire

Biztos más is szereti a tökfőzeléket, és télen is szívesen megeszi, és nem szereti, ha szétfő. Mi az? 
Szinte kívánkozott ide a kérdés. 
Válasz: Az ecettel eltett tök. Én csak a hagyományos gyalun szeretem elkészíteni nyáron is, télen pedig különösen fontos, hogy tartása legyen a szálaknak. A módszer csak annyi, hogy 1 kg tökhöz 1-2 evőkanál ecetet keverünk, és így zacskózzuk be. Kaporral vagy anélkül. Télen még fagyosan kezdjük el főzni egy kis víz,só és vágott vöröshagyma kíséretében. A kaporral kapcsolatban kétféle nézet alakult ki: 
1.Egészben, csokorba kötve, és a főzés végén kidobni, 
2. Összevágva.
Én egy darabig az első nézet híve voltam, de újabban apróra vágom. 
Van, aki habarja, van, aki, mint én is berántja. 
Egy kis apró ötlet, talán segítettem vele valakinek.

2 megjegyzés:

  1. Sok finomságot készítettél, mióta nem nézelődtem a blogokon. Ez a tök eltevési mód is nagyon jó lehet az ecettel. És a töklecsó is finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Én sem nézelődöm minden nap. Örülök, hogy elég gyakran idetalálsz.

    VálaszTörlés