2020. március 3., kedd

Finomfőzelék

De régen főztem finomfőzeléket! Nem is tudom, hogy jutott az eszembe, de nagyon jól esett. Anyu sose főzött, csak a suliban ettem, de  én szerettem a menzás ételeket. Emlékszem, amikor még szombaton is jártunk iskolába, a fiúk délelőtt bementek a konyhába, és hoztak egy nagy tál süteményvéget, mert aznap mindig kelt tészta volt valamilyen húsos levessel. Rajzórán meg csipegettük. Szép emlék, talán ezért is szeretek kalácsokat sütni.
Hozzávalók:
4 szál répa
fél karalábé
30 dkg zöldborsó
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld

tej
fehér rántás
Elkészítés:
A répát karikára vágjuk, és enyhén sós vízben (épp csak ellepje), feltesszük főni. Amikor félig megpuhult, a kis kockára vágott karalábé is belekerül, majd a borsó. Felöntjük egy kevés tejjel, hogy ellepje, majd berántjuk, és hozzáadjuk a zöldet is. Hagyományosan fasírttal kínálják, de bármilyen feltét jó hozzá. A képen sült kolbász van.

4 megjegyzés:

  1. Biztos finom volt, ha már a neve is az 😊
    Én még sosem ettem ilyen főzeléket, otthon Anyukám nem főzött ilyet, menzás pedig sosem voltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nahát! Sose voltál menzás? Nincs is jobb, mint a mama főztjére hazajönni! Én a gimiben menzás voltam, de nagyon jól főztek.

      Törlés
  2. Ez finom lehet nagyon, nekem valahogy kimaradt, pedig voltam menzás. :-)

    VálaszTörlés