2020. március 23., hétfő

Piskótatekercs

Évinek születésnapja volt, és ezt a süteményt kérte. Nem szeretek piskótát sütni, mert soha nem lesz olyan könnyű, mint anyué, de óhaja parancs. Nem nagy óhaj ilyen karanténos időben sem. 
Elkészítés:
6 tojás fehérjét felvertem, adtam hozzá 6 csapott evőkanál cukrot, tovább vertem, utána következtek a tojássárgáják egyenként, és végül leállítva a robotgépet, a 6 púpozott kanál rétesliszt, melyben habverővel elkevertem egy evőkanál keményítőt, óvatosan beleszitáltam, és elkevertem. Közepes, sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem, 200 majd 10 perc után 160 fokon. A sütőpapírral tekertem fel, oda-vissza néhányszor, hogy ne törjön, majd sárgabaracklekvárral töltöttem, és porcukorral szórtam meg. 

6 megjegyzés:

  1. Isten éltesse sokáig az ünnepeltet, jó egészségben, örömben 😊
    Finomat rendelt, nagyon jól néz ki. Mi is szeretjük a piskótatekercse, szerintem sárgabarack lekvárral a legjobb 😊
    Vigyázzatok nagyon magatokra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. Ti is vigyázzatok magatokra! Már benne vagyunk a veszélyeztetett korban. vagy közel.

      Törlés
  2. Nekem hibátlannak tűnik a piskótád, szells és gyönyörű színe van!

    VálaszTörlés