2020. március 5., csütörtök

Kelt óriáscsiga

 Eszti nagyon szereti a darázsfészket. Nemrég beteg volt és hazajött. Neki készítettem ebben a formában. 
Hozzávalók:
-tészta
30 dkg liszt
csipet só
1 evőkanál cukor
1 tojás
1-2 dl tej
3 dkg olvasztott margarin
1.5 dkg élesztő
-a tetejére
1 csomag vaníliás cukor
margarin
tej

Elkészítés: 
A lisztet keverőtálba tesszük, és egy kis mélyedést készítünk benne. Az élesztőt egy kis cukorral felfuttatjuk, beleöntjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tejet és a tojást is. Kicsit elkeverjük, majd bekapcsoljuk a dagasztót és szép gombóccá dagasztjuk az egészet. A vége felé hozzáadjuk a puha margarint is. Pihenni hagyjuk, amíg kétszeresére kel. Átgyúrjuk, gyúródeszkára tesszük, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük margarinnal, rászórjuk a vaníliás cukrot, feltekerjük a hosszabb oldalán, várunk, amíg összekel, és előmelegített 200 fokos sütőben pirosra sütjük. A végén rálocsoljuk a cukorral elkevert meleg tejet, és egy kicsit visszadugjuk a sütőbe. 

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, örült a lányod a meglepetésnek?

    VálaszTörlés
  2. Szép nagy kalácsotok lett! Nagyon jól néz ki, finom is lehetett 😋

    VálaszTörlés
  3. Remélem meggyógyította Esztert ez a finomság és a gondoskodásod.

    VálaszTörlés
  4. Igen, örült neki, de nehezen gyógyult. Persze lehet, hogy kalács nélkül még tovább tart.

    VálaszTörlés
  5. Woww, tényleg óriási. :) Nagyon finom lehetett! :) Remélem, már híre-hamva a betegségnek! :)

    VálaszTörlés