2020. március 15., vasárnap

Nemzeti ünnep 2020.

Különös ünnep ez a mai. Ilyen lehetett a világháborúban. Sőt, maga a világháború. Csak akkor fiatal férfiak maradtak ott a fronton, most az időseinket fenyegeti a pusztító koronavírus. Egyelőre megállíthatatlannak tűnik, bár Kínában, ahonnan indult, már visszavonulóban van. Mégis hónapokba telhet, amíg megszabadul tőle a Föld. Lehet, hogy csak egy időre. Tegnap reggel, amikor felébredtem, hirtelen rám tört az elmúlás közelsége. Sokszor gondoltam arra, hogy milyen jó lenne már az Úr Jézusnál lenni a mennyben, de sok feladatom van még, maradnom kell. Ez azonban nem rendített meg nagyon. Most viszont az az érzés kezdett fájni, hogy lehet, nincs elég időm? Még nem minden családtagom hisz Istenben, rengeteg írnivalóm van, mi lesz a gyerekekkel, akik még tanulnak, akiknek nincs lakásuk. Ilyenkor látni igazán, hogy mennyit ér a hitünk. Tudunk-e bízni abban, hogy Isten gondviselő, szerető mennyei Atya, aki a legjobbat adja a gyermekeinek. Hogy ott az ígéret: 
Hogy "...jól tudja a ti mennyei Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle." (Máté evangéliuma 6.8)
Tudunk-e bízni, vagy aggodalmaskodunk, a legrosszabb forgatókönyveket készítjük: férjemmel együtt meghalunk, a gyerekek összevesznek az örökségen, elhagyják Istent (megtalálják a sok lomot a fiókomban 😊 stb.)
Aztán megnyugodtam, és most már bizakodva nézek előre. Hiszen gondviselő, szerető mennyei Atyánk van, aki a legjobbat adja a gyermekeinek. Hiszen "...jól tudja a ti mennyei Atyátok, mire van szükségetek, mielőtt kérnétek tőle."
"Ti azért így imádkozzatok:
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy 
Szenteltessék meg a te neved.
Jöjjön el a te országod,
Legyen meg a Te akaratod.
Amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma,
és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek,
és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól,
mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség
most és mindörökké
Ámen." (Máté 6.9-13)
A képen ecetes sajt, recept itt.(katt a kék szövegre)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése