2020. március 11., szerda

Nemzeti színű krémpohár 2.

 Ez a második nemzeti színű krémpohár. Az előző recept itt olvasható.
Hozzávalók ehhez:
-zöld réteg
2 dl zöld üdítő
fél evőkanál zselatinpor
cukor
zöld ételfesték
-fehér réteg
1.5 dl joghurt
0.5 dl zsíros tej/tejszín
cukor
1 ek zselatinpor
-piros réteg
2 dl erős limonádé
fél evőkanál zselatinpor
cukor
piros ételfesték
Elkészítés:
A zöld üdítőt kipezsegtetjük, belekeverjük a cukros zselatint, forralásig melegítjük, hozzáadunk néhány csepp ételfestéket, és a pohárba töltjük. A fehér réteghez a hozzávalókat összekeverjük, forralásig hevítjük. Lehűtjük, de még dermedés előtt a zöld rétegre simítjuk. A limonádéba keverjük a cukros zselatint, forrásig hevítjük+ételfesték. Ha kihűlt, a pohárba öntjük. Tejszínhabbal díszítjük. 
Ez a mennyiség több pohárra elég.


Bibliás elmélkedés:
Isten, haza, család. Ez a három érték határozza meg az életemet. Hogy milyen sorrendben? Inkább egy kör mentén elhelyezkedve  képzelem el a szavakat, mert mindegyik fontos. Azért Isten felé billen el a mérleg, de ha lázas a gyerek, természetesen otthon maradok vele vasárnap délelőtt is, nem megyek templomba. Viszont Isten az, aki a család felé fordított, amikor nagyon jól éreztem magam karrierépítő, dolgozó nőként. 
És Isten az, aki népeket teremtett. A Jelenések könyvében szó van az üdvözültek nagy sokaságáról "minden nemzetből és ágazatból, és népből, és nyelvből." (Jelenések 7.9) Tehát a Biblia nem internacionalista, nem támogatja a világpolgár eszméjét. Minden jó keresztyén jó hazafi is egyben. Én legalább is így látom. 
Egy írás erről a honlapomról: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése