2019. május 23., csütörtök

Birsalmás pite. Kicsit diétás


 Még mindig sok birsalmabefőttem van. Férjem nagyon szereti, de már megunta egy kicsit. Eszembe jutott, hogy készítettem már húshoz sülve, kevert sütibe is tettem. Akár még most is készíthetnék birsalmasajtot, de a tavaszhoz valahogy nem illik.
Így most pitébe került, és újra szívesen fogyasztja. 
Itt írtam a birsalmabefőzésről. Azért volt érdekes, mert tavaly először tettem el dolgokat Süssina édesítővel. Most május van, és még nincs romlott köztük, tehát működik. 
Hozzávalók:
30 dkg liszt
csipet só
1 mokkáskanál szódabikarbóna
15 dkg margarin
1 evőkanál Sorbitum édesítő
1 tojássárgája
búzadara
2-3 evőkanál tejföl
2 üveg birsalmabefőtt
Elkészítés:
A lisztet, sót, szódabikarbónát, édesítőt összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe öntjük a sárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk, és fél órára hűvös helyre tesszük. Kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy a szélére is jusson. Megszórjuk búzadarával. Kirakjuk a lecsepegtetett befőttel, és 250 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a gyümölcs itt-ott megpirul.
Szeletekre vágjuk. Jó hozzá egy gombóc fagyi is.

2 megjegyzés:

  1. Guszta lett, és biztos nagyon finom is, hisz a birs minden formában kitűnő választás :-)

    VálaszTörlés