2019. május 21., kedd

Kenyérlángos

 Hozzávalók:
Kenyértészta BL 80-as lisztből.  
1kg BL80 kenyérliszt
3 dkg élesztő
2 dkg só
6 dl víz

Elkészítés: 
Előző este elkészítjük az előtésztát. Keverőüstbe, vagy amiben dagasztani fogjuk, 40 dkg lisztet elkeverünk 1 dkg élesztővel és 3 dl vízzel. Csak úgy, tessék, lássék. Letakarjuk, és ott hagyjuk.
Másnap adunk hozzá 60 dkg lisztet, 2 dkg sót, 2 dkg élesztőt 3 dl vízben elkeverve, és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, amikor már elválik az edény falától, és gombóc lett. 40 percig kelni hagyjuk letakarva egy ruhával, majd átgyúrjuk, és ismét 40 percig kelesztjük
Amikor kétszer is megkelt a tészta, kettévesszük, az egyik feléből cipó lesz, a másikat még egyszer kettévesszük, kinyújtjuk és kibélelünk vele két margarinozott gáztepsit. Recept innen.
Gombás feltét: Egy vöröshagymát kis olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg elfővi a levét. Tejföl és reszelt sajt kerül rá. A másik adag csak párolt kukoricát kapott, és tejfölös reszelt sajt borítást. 
200 fokra előmelegített sütőben sütjük.
Évi rakta rá a feltétet, aki most elkezdett tüsténkedni a konyhában. Ez a szép csokitorta is őt dicséri.




2 megjegyzés:

  1. Mind a kétféle finom lehet, nagyon guszták lettek! Jó lehetett így közösen sütni-főzni a konyhában :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen. Igen, nagyon jó látni, ahogy ebben is felnőnek.

    VálaszTörlés