Mivel kész joghurtból kell készíteni, nem mindegy, hogy ez házi vagy bolti. Ha bolti, akkor 1 literhez 2-3 dl tejszínt adjunk, hogy kellően tartalmas és selymes legyen. Én a saját magam által készített joghurtot használtam, ezért erre nem volt szükség. A házi joghurt receptje itt található.
Hozzávalók:1 liter házi joghurt
1,5 teáskanál só
bors
2 gerezd fokhagyma
zöldfűszerek
Elkészítés: A joghurtba keverjük a sót és a reszelt fokhagymát. Sűrű szövésű konyharuhát helyezünk egy szitába, és két napig a hűtőben csepegtetjük le a savót. Érdemes közben megnézni, és leönteni a felesleget. Amikor kész, szépen elválik a ruhától, és ki tudjuk borítani. Utána fűszerezhetjük ízlés szerint. Én borsot és vágott petrezselymet adtam hozzá.
Tejtermékek házilag a kék szövegre kattintva: sölyt, túró, joghurt.
Tariska Zoltán:Ő (Isten) vigyáz rád
Törékeny az emberi élet,
Bűnteher alatt összeroppan a lélek.
Megmentője, gyógyítója egyedül Krisztus.
Kegyelmében életed örökre biztos.
Finom sajtkrémet készítettél. Régebben én is csináltam hasonlót.
VálaszTörlésKár, hogy nem figyeltem fel rá. Már rég örülhettünk volna neki.
TörlésNagyon finom lehet, ilyet én még nem csináltam. Szívesen megkóstolnám 😀.
VálaszTörlésPróbáld meg! Látod milyen egyszerű.
Törlés