Mivel kész joghurtból kell készíteni, nem mindegy, hogy ez házi vagy bolti. Ha bolti, akkor 1 literhez 2-3 dl tejszínt adjunk, hogy kellően tartalmas és selymes legyen. Én a saját magam által készített joghurtot használtam, ezért erre nem volt szükség. A házi joghurt receptje itt található.
Hozzávalók:1 liter házi joghurt
1,5 teáskanál só
bors
2 gerezd fokhagyma
zöldfűszerek
Elkészítés: A joghurtba keverjük a sót és a reszelt fokhagymát. Sűrű szövésű konyharuhát helyezünk egy szitába, és két napig a hűtőben csepegtetjük le a savót. Érdemes közben megnézni, és leönteni a felesleget. Amikor kész, szépen elválik a ruhától, és ki tudjuk borítani. Utána fűszerezhetjük ízlés szerint. Én borsot és vágott petrezselymet adtam hozzá.
Tejtermékek házilag a kék szövegre kattintva: sölyt, túró, joghurt.
Tariska Zoltán:Ő (Isten) vigyáz rád
Törékeny az emberi élet,
Bűnteher alatt összeroppan a lélek.
Megmentője, gyógyítója egyedül Krisztus.
Kegyelmében életed örökre biztos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése