2024. november 25., hétfő

Krémsajtos kuglóf meggykrémmel

 


Annyira megkedveltük a házi krémsajtot, hogy már többször is készítettem. Receptje itt. Persze ez a sütemény boltiból is készíthető, de akkor sokkal drágább. Így persze több dolog van vele, de nyugdíjas, ráér.😊 
Hozzávalók:

-kuglóf:
10 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
fél csomag sütőpor
1 mokkáskanál só 
2 evőkanál kókuszreszelék
4 dkg 1:4 édesítő (vagy 20 dkg cukor)
(1 csomag reszelt citromhéj)
3 tojás
30 dkg krémsajt
15 dkg margarin +a forma kikenéséhez
1 teáskanál vaníliaaroma
1 citrom leve
-öntet:
3 dl meggylé (a Hattyúszárny tortából maradt)
1 csomag tejszínízű pudingpor
édesítő vagy cukor ízlés szerint
...........
kókuszreszelék



Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük, kis mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, kicsit felverjük, majd a puha margarint, a krémsajtot, az aromát és a citromlevet eldolgozzuk benne. Kikenjük a kuglófformát, lisztezzük, és beleöntjük a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. Kb 45 perc. Rácson hagyjuk kihűlni. A pudingot elkészítjük a meggylével, és a kuglófra öntjük. Legközelebb több levet adok hozzá. Megszórjuk kókuszreszelékkel a kész süteményt, hátha visszatér a hó.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, és finom kuglófot sütöttél, váljék egészségetekre.

    VálaszTörlés