Katalin blogja 14 éves lett, ennek örömlére blogjátékot hirdetett, melyre én is neveztem ezekkel a csokiba mártott almákkal. Először is gratulálok a blognak, aztán az ügyes, találékony gazdájának, akinek még ennyi év és recept után is van ötlete és energiája folytatni.
Sajnos a képről a lényeg maradt le, a Mikulás zacskó, de mire feleszméltem, már szétbontottam a díszletet, és mennünk kellett bibliaórára.Úgyhogy csak külön fényképeztem le. Itt van. Mivel az egészséges táplálkozás híve vagyok, ezt pedig már a gyerekkorban el kell kezdeni, kicsit csökkentettem a cukormennyiséget, és inkább magvakat, kekszeket tettem a csomagba az almákon kívül. Persze azért az almák csokisak és cukrosak is, de hát egyszer jön a Mikulás egy évben.
Hozzávalók:
almakarikák
1 tábla tortabevonó csoki
1 evőkanál étolaj
cukrok
hurkapálcika
Elkészítés: Az almákat meghámozzuk. A kicsiről majdnem megfeledkeztem és végül csak az egyik nagyot használtam fel. A másik jó lesz a holnapi sóskalevesbe. Vastagabb szeletekre vágtam, kis pogácsaszaggatóval kiszúrtam a közepét, és beleszúrtam egy fél hurkapálcikát. A csokit és az olajat gőz fölött megolvasztottam, majd belemártottam az almaszeleteket. Kicsit vártam, amíg megszilárdulnak, és puha jégakkun hűtöttem le teljesen. Később találtam ki, hogy szórok rá cukrokat, úgyhogy hajszárítóval megpuhítottam egy kicsit a felszínüket.
A kis üvegben "sarkköri levegő" van. Ez persze csak a tréfa kedvéért. A Kékesen láttunk hasonlót, és megtetszett. Sarkkörit kellett volna írni, de most már mindegy.A karácsony pedig Jézusról szól!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése