Az olvasók már lehet, hogy unják a zabpelyhes habos süteményeimet, de mi nem. Olyan ez, mint másnál a piskóta. Töltik, tekerik, csavarják, tépik, leöntik stb. Én meg ezt a zabpelyhes alapot használom újabban, mert nagyon szeretjük. Ráadásul mindig egy kicsit más. Van már ugyan zabpelyhes, de tojással, búzaliszttel. A lekvár a tavalyi fűszeres szilva, még éppen találtam egy üveget eldugva. Nagyon finom volt a süteményben is.
Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt zabpehelyből darálva
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 mokkáskanál kardamom
fél csomag sütőpor
1 teáskanál útifűmaghéj
1 evőkanál 1:4 édesítő
10 dkg margarin
-szilvalekvár
-5-6 tojásfehérje
édesítő
Elkészítés:
Elkészítés:
Az útifűmaghéjat elkeverjük 80 ml vízben. A száraz anyagokat összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. A megkocsonyásodott útifűmaghéjjal összegyúrjuk, ha kell, vizet adunk hozzá, és kicsit pihenni hagyjuk. Utána belenyomkodjuk egy kerámia formába, megszurkáljuk villával, és kb fél órára 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Utána hagyjuk kicsit hűlni, megkenjük lekvárral, rásimítjuk a felvert habot, és visszatesszük a sütőbe, amíg kis színt kap.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése