2023. augusztus 18., péntek

Zabos-habos, fűszeres szilvalekvárral

 

Az olvasók már lehet, hogy unják a zabpelyhes habos süteményeimet, de mi nem. Olyan ez, mint másnál a piskóta. Töltik, tekerik, csavarják, tépik, leöntik stb. Én meg ezt a zabpelyhes alapot használom újabban, mert nagyon szeretjük. Ráadásul mindig egy kicsit más. Van már ugyan zabpelyhes, de tojással, búzaliszttel. A lekvár a tavalyi fűszeres szilva, még éppen találtam egy üveget eldugva. Nagyon finom volt a süteményben is.

Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt zabpehelyből darálva
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 mokkáskanál kardamom
fél csomag sütőpor
1 teáskanál útifűmaghéj
1 evőkanál 1:4 édesítő
10 dkg margarin
-szilvalekvár
-5-6 tojásfehérje
édesítő
Elkészítés:

Az útifűmaghéjat elkeverjük 80 ml vízben. A száraz anyagokat összekeverjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. A megkocsonyásodott útifűmaghéjjal összegyúrjuk, és kicsit pihenni hagyjuk. Utána belenyomkodjuk egy kerámia formába, megszurkáljuk villával, és fél órára 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Utána hagyjuk kicsit hűlni, megkenjük lekvárral, rásimítjuk a felvert habot, és visszatesszük a sütőbe, amíg kis színt kap. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése