A füge semmilyen módon se diétás, és így a belőle készült lekvár sem. Túl sok gyümölcscukrot tartalmaz, bár én ezt a néhány darabot nem tartottam túl édesnek. A telken is nő már, de ezeket most ajándékba kaptuk.
Hozzávalók:
6 füge1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál 1:4 édesítő
1 teáskanál dzsemfix
1 kupak vaníliaaroma
2 kocka fagyasztott citromlé
Elkészítés: A dzsemfixet és az édesítőt összekeverjük. A fügéket feldaraboljuk, és az összes hozzávalóval elkeverjük, és selymesítjük, vagyis pépesítjük, de most nagyon tetszik ez a magyar szó. Kislábasban feltesszük főni, és ha felforrt, 3 perc után üvegekbe töltjük, és fejre állítjuk. Nem lett sok, hamar elfogyasztják a nem cukrosok.
Fügelekvár nádcukorral
Fügelekvár nádcukorral
Finom lehet, mi is szeretjük. Apukám sokat szokott befőzni, a kertben bőven terem neki.
VálaszTörlésDe hogy csináltad, hogy 6 szem fügéből ilyen sok lekvárod lett? 😊
Kedves Katalin! Egy decisek az üvegek! Így nem nehéz. :)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük, de én fahéjat és gyömbért is teszek bele.
VálaszTörlésMajd legközelebb megpróbálom úgy is. Még nem érik a második adag.
Törlés